Etusivu

Silmät sen kertovat

Oftan A-Pant on A-vitamiinia sisältävä, pääsääntöisesti yökäyttöön tarkoitettu silmävoide. Pitkävaikutteinen voide on tarkoitettu vaikeista kuivasilmäisyyden oireista kärsiville. Säilytysaineettomuuden ansiosta silmä-ärsytyksen riski on pienempi kuin säilytysainetta sisältävissä valmisteissa*. Oftan A-Pant on nyt helppokäyttöisessä polyfoil-tuubissa.

*) Baudoin C. at al. Preservatives in eyedrops: The good, the bad and the ugly, 2010.

Oftan A-Pant – vaikeaan kuivasilmäisyyteen

Oftan A-Pant kostuttaa ja voitelee silmän pintaa. Silmävoiteen vaikuttavat aineet edistävät sidekalvon ja sarveiskalvon uusiutumista ja nopeuttavat silmän pinnan vaurioiden paranemista. Oftan A-Pant -silmävoidetta käytetään side- ja sarveiskalvon hoitoon vierasesineen poiston jälkeen, silmän pinnan haavaumien hoitoon ja kuivasilmäisyyden hoitoon.

Vaikuttavat aineet ovat rasvaliukoinen A-vitamiini ja dekspantenoli (B-vitamiinijohdannainen).

Mistä tunnistaa?

Tavallisimpia kuivasilmäisyyden oireita ovat esimerkiksi silmien kirvely, kutina, roskan tunne silmissä, valonarkuus sekä väsyneet ja vetistävät silmät.

Miten hoidan?

Kuivasilmäisyyttä hoidetaan esimerkiksi silmien säännöllisellä kostutuksella.

Santen

Santen Oy on Pohjois-Euroopan johtava silmälääkeyritys. Santen kehittää erityisesti säilytysaineettomia vaihtoehtoja silmäsairauksien hoitoon.

Oftan A-Pant -silmävoide. Vaikuttava aine: retinolipalmitaatti, vastaten A-vitamiinia 20 IU/g. Dekspantenoli 20 mg/g. Käyttöaiheet: Silmän side- ja sarveiskalvon vierasesineen poiston jälkihoito ja eri syistä johtuvat sarveiskalvon eroosiot. Side- ja sarveiskalvosyöpymien jälkihoito. Krooniset, mutta ei bakteriellit keratokonjunktiviitit. Kuivasilmäisyys, luomien epätäydellinen sulkeutuminen ja keratoconjunctivitis sicca. Silmän pinnan kuivumisesta aiheutuvat keratiitit, kuten neuroparalyyttinen keratiitti. Annostus ja antotapa: Silmään (silmiin) alaluomitaskuun useita kertoja päivässä. Tavanomainen kerta-annos on noin 1 cm voidetta. Vasta-aiheet: Oftan A-Pant -silmävoide on vasta-aiheinen potilailla, jotka ovat yliherkkiä jollekin sen sisältämälle aineosalle. Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet: Oftan A-Pant -silmävoidetta ei tule yksinään käyttää märkäisessä konjunktiviitissa. Oftan A-Pant -silmävoidetta ei suositella käytettäväksi piilolinssien kanssa. Yhteisvaikutukset: Ei tunneta. Raskaus ja imetys: Oftan A-Pant -silmävoiteen vaikuttavat aineosat ovat vitamiineja. Tuotetta voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana annostusohjetta noudattaen. Vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn: Valmiste ei vaikuta haitallisesti ajokykyyn eikä kykyyn käyttää koneita. Haittavaikutukset: Ohimenevää kirvelyä silmässä ja näön sumenemista voi esiintyä voiteen laiton yhteydessä. Säilytys: Jääkaapissa (+2 - +8 °C). Pakkaukset: 3,5 g. Apteekista ilman reseptiä. Tutustu pakkauksessa olevaan käyttöohjeeseen. Oireiden pitkittyessä ja diagnoosin varmistamiseksi käänny lääkärin puoleen. 31.08.2020